Angajatorii vor fi nevoiți să plătească aceleași contribuții sociale indiferent dacă un angajat are normă întreagă de lucru sau munceste în regim part-time.

Aceasta normă urmează să se aplice de la 1 iulie 2017 și va fi valabilă doar anul acesta, aplicându-se angajaților care nu au alt contract de muncă, cu normă întreagă.

Introducerea acestei obligații de plată face parte din programul de convergență 2017-2020, care prevedea aplicarea măsurii de la 1 iunie.

Conform datelor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă, în România există în jur de 360.000 de contracte part-time, aceasta fiind unica sursă de venit.

Programul de convergență prevede: “Introducerea obligației de plată de la data de 1 iunie 2017 a contribuțiilor datorate de angajatori la nivelul salariului minim brut pe țară garantat în plata pentru salariații cu timp parțial de muncă cu salariul sau cu venituri realizate sub nivelul de 1.450 lei și care nu desfășoară în același timp și o activitate salarială cu normă întreagă”.

De ce se va aplica această măsură? În acest fel, Guvernul va obține venituri la buget, estimat la 620 milioane lei in 2017.

Cei mai afectați vor fi angajatorii din mediul privat, care vor fi nevoiți să plătească aceleași contribuții, atât pentru angajații care lucrează 2 sau 4 ore. Acesta va plăti contribuții cât pentru un salariu minim brut, de 1.450 de lei, chiar dacă salariul angajatului este sub această sumă.

Pentru un salariu minim brut de 1.450 lei, pentru un angajat care lucrează cu normă întreagă, angajatorul trebuie să scoată din buzunar 333 de lei, pentru a plăti contribuțiile sociale. În cazul unui salariat care lucrează 2 ore pe zi, 21 de zile pe lună, angajatorul trebuie să plătească în prezent un salariu minim de 361 lei, adică 83 de lei, având în vedere contribuțile sociale.

Așadar, angajatorii trebuie să plătească cu 250 de lei mai mult pentru fiecare angajat odată aplicată această normă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *